Veranda met zonnepanelen…

energie opgewekt in eigen tuin.

Een veranda, carport of terrasoverkapping met zonnepanelen, daar krijgt u letterlijk en figuurlijk energie van. Het is een interessante investering, ook al omdat met de toenemende productiecapaciteit de prijs van zonnepanelen steeds aantrekkelijker wordt. Wilt u ook energie opwekken door op uw eigen veranda zonnepanelen te plaatsen? Wij helpen u graag met de bouw van uw zonnepanelen-veranda of carport.

 

Overkapping met zonnepanelen

Bij een veranda met zonnepanelen zult u zich moeten aanpassen aan de locatie van uw terras. Gelukkig liggen die in Nederland meestal op het Zuiden. Als u een carport of andere overkapping met zonnepanelen overweegt, bent u allicht wat vrijer in de plaatsing. In dat geval is het nuttig om met de locatie en de vormgeving rekening te houden met zowel de richting als de schuinte van de zonnepanelen. Wij weten precies waar en hoe uw zonnepanelen-dak te plaatsen voor optimaal rendement, waarbij we natuurlijk ook rekening houden met huidige én toekomstige begroeiing, want kleine boompjes worden groot.

 

Soort zonnepanelen voor veranda

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen voor plaatsing op een veranda dak, carport of overkapping. Het is een goed idee rekening te houden met het feit dat de zonnepanelen zelf uw dak bedekken en daarmee voor schaduw zorgen. Bij de keuze van de zonnepanelen adviseren wij u graag over het dekkingspercentage en de schaduwwerking. Bedenk verder dat u wellicht beweegbare ramen wilt, zoals die beschreven worden op onze pagina over schuifdaken. Ramen van glas of polycarbonaat met geïntegreerde zonnepanelen plaatst u bij voorkeur op immobiele dakpanelen.

 

Carport met zonnepanelen

Voor wie elektrisch of hybride rijdt, is een carport met zonnepanelen een bijzonder elegante oplossing. U kunt de carport voorzien van een geïntegreerd laadstation, en desgewenst uw auto (deels) laden met zonne-energie. Brandstof uit eigen tuin!

 

Zonnepanelen-veranda? Bespreek de opties!

Op de parkeerplaats van onze showtuin in Zwanenburg (bij Schiphol) staat een carport met zonnepanelen. Binnen vindt u naast tientallen veranda’s op ware grootte ook uitgebreide informatie over zonnepanelen-overkapping. Al zijn we zeven dagen per week open, het is voor dit specifieke onderwerp toch een goed idee een afspraak te maken, zodat u iemand te spreken krijgt met verstand van zonnepanelen voor op en rond het huis. Bel 020-238 94 42.

WordPress Themes
Logo