Een veranda met houten vlonder…
houten vloeren speciaal voor terrassen.

Een terras of veranda met houten vlonder als vloer heeft iets vrolijks, iets zomers. Dit komt doordat vlonders doen denken aan aanlegsteigers, watersport en het strand. Als u overweegt een houten vloer in uw veranda te laten leggen, dan zijn er verschillende opties, te weten hout-composiet vlonders, hardhouten vlonders en geïmpregneerde vlonders. We bespreken de opties hieronder.

 

WPC of ‘wood plastic composite’

Hout-composiet vlonders zijn gemaakt van planken uit een combinatie van houtsnippers en kunststof. Het ziet er uit als hout en er zit ook echt hout in, maar het is nagenoeg onderhoudsvrij. Hout composiet vlonders zijn iets makkelijker te leggen dan vlonders van hout, omdat je minder rekening hoeft te houden met mogelijke vochtinvloeden. Al vraagt een mooie strakke veranda-vlondervloer ook met WPC toch wel om een professionele aanpak.

 

Hardhout veranda-vlonderplanken

Er zijn veel verschillende soorten hardhout geschikt voor het maken van vlonders, zoals bankirai, kapur en ipé. Elke houtsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, al hebben deze hardhoutsoorten ook overeenkomsten. Ze zijn allemaal makkelijk te onderhouden. Door ze jaarlijks even in te smeren met speciale olie, blijven ze mooi van kleur. Maar u kunt er ook voor kiezen ze met rust te laten, zodat ze op natuurlijke wijze verouderen en uiteindelijk een soort grijze tint krijgen.

 

Geïmpregneerde vlonders voor veranda’s

Hardhout gaat van zichzelf lang mee, maar is ook tamelijk prijzig. Een voordelig alternatief zijn snelgroeiende – en dus goedkopere – houtsoorten als grenen, vuren en douglas. Die moeten dan wel geïmpregneerd zijn, omdat deze zachtere vlonderplanken anders onvoldoende lang meegaan. De geïmpregneerde vlonderplanken zijn er in verschillende kleurtinten, met de douglas als donkerste soort.

 

Advies en aanleg van houten veranda vlonders

Mooieverandas.nl is specialist in verandabouw en dus ook in het aanleggen van de vloer in uw veranda. Dit betekent dat als u de keuze voor de houtsoort maakt – waarbij wij natuurlijk graag adviseren – wij zorg kunnen dragen voor het vakkundig op maat leggen van uw veranda vlonder. In onze enorme showroom in Zwanenburg (bij Schiphol) vindt u veranda’s op ware grootte, waaronder ook verschillende veranda’s met houten vlonder. Loop gewoon een keer binnen of maak een afspraak voor een informatief gesprek over houten vlonders als verandavloer.

WordPress Themes
Logo