Veranda vloer bestrating…
beton of keramische tegels?

Een veranda-vloer ligt niet buiten, maar ook niet echt binnen. Het hangt er een beetje van af of u glazen wanden rondom heeft, en of het dak open kan. Wat voor tegels, bestrating of andere vloer is het meest geschikt voor de veranda? Wij geven u graag de nodige informatie om u te helpen een keuze te maken.

Betonnen tegels

Er zijn heel veel soorten betonnen tegels, met ook verschillende kleuren en behandelmethoden. Vroeger zag je vaak bestrating met van die enorme onhandelbare grindtegels van 25 kilo per stuk. Die zijn tegenwoordig gelukkig vervangen door kleinere tegels met Oudhollandse uitstraling, dunnere vlakke betontegels in groot formaat of betontegels met speciale werende coating of gekleurde deklaag. Heel interessant zijn ook de betontegels met zogenaamd ‘footcomfort’, zodanig behandeld dat er een zachte ondergrond ontstaat, ideaal voor blote voeten en spelende kinderen. Betonnen bestrating heeft een wat industriële look en zorgt voor een mooi strak resultaat.

 

Keramische tegels als verandavloer

Het voordeel van bestrating met keramische tegels is dat ze in heel veel vormen, kleuren en patronen beschikbaar zijn. Sommige keramische tegels zijn bijna niet te onderscheiden van houten planken, natuursteen of zelfs verroest staal. En dan zijn er nog de keramische tegels die als twee druppels water op beton lijken. Net zo industrieel qua uitstraling, maar wel beter bestand tegen vervuiling met bijvoorbeeld wijn of olie. Keramische tegels zijn geschikt voor zowel binnen als buiten, zodat u de verandavloer binnen naadloos door kunt laten lopen in een eventueel buitenterras.

 

Vloeradvies

Het voert te ver om hier het complete assortiment aan verandavloeren te behandelen. Als u een verandavloer wilt bestraten of herbestrating overweegt, kunt u het beste langs komen in onze showroom, waar we zowel binnen als buiten heel veel soorten vloeren hebben liggen. Deels ook in complete veranda’s op ware grootte, zodat u goed kunt zien hoe zo’n bestrating in de veranda uitpakt. Wij zijn zeven dagen per week open. Kom gewoon langs of maak eerst een afspraak, dan nemen we graag alle tijd voor een objectief vloeradvies.

WordPress Themes
Logo