Aankooptips veranda & tuinkamer

U wilt straks vier seizoenen per jaar kunnen genieten van uw tuin, met familie, vrienden of lekker alleen in alle rust. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk en is het handig als u het antwoord weet op een aantal vragen. Zo bent u goed voorbereid en kunt u straks snel genieten van uw mooie veranda. Het is handig om voordat u naar een leverancier gaat, goed na te denken over welke wensen en eisen u heeft voor uw veranda en welke vragen u wilt stellen. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij een overzicht gemaakt van vragen die u aan de leverancier kunt stellen, zodat u precies weet wat u krijgt en wat niet.

Terrasoverkapping van hout of aluminium?

Dit is een belangrijke afweging die u moet maken. Bent u op zoek naar een product van natuurlijk materiaal en bent u bereid iets meer uit te geven? Dan is de terrasoverkapping van hout de juiste keuze voor u. Bent u echter op zoek naar een onderhoudsarm product en vindt u het belangrijk om wat minder uit te geven? Dan is de terrasoverkapping van aluminium de perfecte oplossing voor u.

Is de aluminiumdikte van het gootprofiel voldoende?

Als u kiest voor een veranda wilt u er een van uitstekende kwaliteit die jarenlang mee gaat. Hierbij is van belang hoe dik het aluminium is van het gootprofiel. Voor een ijzersterke kwaliteit dient deze minimaal drie millimeter dik te zijn.

Zijn er meerdere kleuren terrasoverkapping mogelijk?

Natuurlijk wilt u graag een veranda of tuinkamer die qua uitstraling en gevoel past bij uw huis en/of tuin. Een terrasoverkapping is veelal in verschillende RAL kleuren leverbaar. Kunt u slechts kiezen uit twee of drie opties? Dan raden wij u aan om verder te kijken.

Welke keuzes heb ik om de juiste stijl te creëren?

Een veranda of terrasoverkapping is gemakkelijk aan te passen naar uw persoonlijke smaak en de stjil van uw huis. Laat u daarom goed adviseren over een passende sierlijst bij uw veranda. Bij een modern huis, hoort een moderne goot. Een klassieke goot past goed bij een klassiek huis. Overleg met uw leverancier over alle extra mogelijkheden om de veranda helemaal naar uw wens te maken.

Welke werkzaamheden mag ik verwachten van het montageteam?

Bij de aanschaf van een veranda of tuinkamer wilt u achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Wordt bijvoorbeeld de hemelwaterafvoer netjes aangesloten op het riool? En wordt de bestrating rondom de palen netjes op maat afgeleverd? Vraag goed na bij de leverancier wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen en vraag of deze werkzaamheden schriftelijk worden vastgelegd en aan u worden bevestigd.

Worden alle werkzaamheden gedetailleerd schriftelijk vastgelegd?

Een veranda en/of overkapping koopt u niet elke dag. U mag van uw leverancier verwachten dat de besproken werkzaamheden tot in detail worden uitgeschreven, waarna zowel u als de leverancier een handtekening zetten. Zo weet u zeker dat de toegezegde werkzaamheden worden nagekomen.

Wat is de maximale overspanning zonder tussenpaal?

Als u lekker onder uw veranda of in uw tuinkamer zit wilt u natuurlijk zoveel mogelijk genieten van een vrij uitzicht. Vergelijk daarom de maximale overspanning zonder tussenpaal. Is deze slechts vijf of zes meter? Dan kunt u zich afvragen of de kwaliteit en toegezegde opties wel optimaal zijn. Een overspanning van zeven meter zonder tussenpaal is goed mogelijk.

Mijn huis leent zich niet voor een standaard terrasoverkapping. Is dat een probleem?

Dit hoeft zeker geen probleem te zijn. Als u alleen de standaard opties aangereikt krijgt van uw (potentiële) leverancier weet u dat u niet te maken heeft met een maatwerk specialist. Een maatwerk specialist kijkt altijd naar de beste toepassing in uw situatie en is er niet op uit om een snelle verkoop te sluiten.

Is een terrasoverkapping onderhoudsvrij?

Nee, een terrasoverkapping is niet volledig onderhoudsvrij. Wel is het onderhoudsarm. Dat betekent dat elke overkapping zo nu en dan moet worden schoongemaakt. Verder komt er bij een terrasoverkapping niet veel onderhoud kijken.

Wat is de garantie op een terrasoverkapping?

Een goede garantie is prettig als u een terrasoverkapping aanschaft. U kunt zeker 1 jaar garantie bedingen op eventuele lekkages. En op het aluminium en de polycarbonaatplaten is 10 jaar garantie mogelijk.

Welke opties heb ik qua zonwering?

Als de zon schijnt, en zeker in de zomer, kan het behoorlijk warm worden onder uw overkapping. Goede zonwering is daarvoor de oplossing. Vraag bij uw leverancier naar de mogelijkheden van hittewerend glas of polycarbonaat en vraag ook of de platen aan de bovenzijde UV-bestendig zijn.

Spaargeld aanwenden of financiering afsluiten?

Bij de aanschaf van een veranda of tuinkamer kijkt u natuurlijk ook naar uw financiële situatie. Kunt en wilt u de veranda uit eigen middelen betalen of wilt u het financieren met een tweede hypotheek of persoonlijke lening? Een tweede hypotheek of persoonlijke lening kan heel gunstig zijn. U houdt uw spaargeld op de bank en de rente op de hypotheek of lening is fiscaal aftrekbaar. Uw financieel adviseur denkt graag met u mee en kan u uitstekend adviseren. Bekijk ook de mogelijkheden voor financiering met ons unieke samenwerkingsverband met RegioBank Koster & De Waart.

Is de leverancier aangesloten bij een brancheorganisatie?

Vertrouwen is een belangrijk begrip bij de aanschaf van een veranda en of tuinkamer. U wilt er zeker van zijn dat u met een professionele partij te maken heeft. Een partij die afspraken nakomt, garantie biedt en serieus met eventuele klachten omgaat. Vraag daarom altijd of uw veranda leverancier is aangesloten bij een officiele brancheorganisatie.

Eerlijk en oprecht advies

Wilt u meer informatie of kunnen we u nog ergens mee helpen? Of u nu voor ons kiest of voor een andere leverancier, wij delen graag onze jarenlange ervaring als maatwerkspecialist met u. Zo heeft u straks onbezorgd jarenlang plezier van uw veranda of tuinkamer. U bent van harte welkom in onze showroom, de grootste vier seizoenen showroom van Nederland, om alle opties te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.
Wilt u er zeker van zijn dat een maatwerkspecialist u te woord kan staan? Bel ons dan even van tevoren om een afspraak te maken. Wij kunnen uiteraard ook bij u langskomen voor een vrijblijvende adviesafspraak, ook in de avonduren of in het weekend. Wij staan graag 24/7 voor u klaar!

Echt waar; uw veranda kunt u aanraken bij ons!