Vraag het de experts!

Vragen over veranda’s en ter zake kundige antwoorden van onze veranda-experts. Hebt u een andere vraag? Stuur een mailtje naar expert@mooieverandas.nl. U krijgt snel antwoord en wie weet voegen we uw vraag én het professionele antwoord wel toe aan deze pagina!

Is een veranda het hele jaar door comfortabel?

In principe kunt u een veranda het hele jaar door gebruiken. Maar daarvoor zijn wel bepaalde voorzieningen nodig. Denk aan dubbel glas, speciale vloer- of terrasverwarming of plaatsing van een gezellige (open) hout- of gaskachel. ’s Zomers kan het best warm worden in uw veranda, omdat het toch een soort kas is, met vaak glazen wanden en een glazen dak. Het is daarom zaak goed te kijken naar de situatie en de bezonning, en eventueel passende zonwering te installeren. Dat kan aan de binnenkant of aan de buitenkant van de (dak)ramen. Onze veranda- en zonweringspecialisten adviseren u graag over de juiste hulpmiddelen voor uw specifieke situatie. Het is één keer een investering, maar als u het goed doet, hebt u daarna veel meer plezier van uw veranda. Het hele jaar door.

Wat zijn de grootste voordelen van een veranda ?

•  Vier seizoenen genieten van uw tuin
•  Geeft uw woning en uw tuin meer uitstraling
•  Verhoogt blijvend de waarde van uw woning
•  Beschermt uw ramen en kozijnen tegen weersinvloeden: u bespaart op onderhoud
•  Uw kostbare tuinmeubelen, kinderspeelgoed en eventuele buitenkeuken staan veilig onder dak

Waarom zou ik kiezen voor Mooieverandas.nl?

 • Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding door eigen productie
 • Goede referenties, waaronder topkok Ron Blaauw en tuinspecialist Rob Verlinden
 • Uniek gootprofiel voor hemelwaterafvoer, volledig geïntegreerd in een staander
 • Maatwerk voor elke situatie, voor een esthetisch en constructief topproduct
 • Multidisciplinair team voor all-in-one oplossing
 • Lees voor meer argumenten de verhalen van onze tevreden klanten

Heeft u een showroom?

Onze showroom ligt centraal in de Randstad en is zeven dagen per week geopend. U kunt bij ons alle modellen op ware grootte zien en er is altijd een veranda- en of zonweringadviseur beschikbaar die u nadere informatie kan geven. Zie hier een tabel met onze openingstijden.

Welke extra’s zijn er allemaal voor een veranda?

U kunt uw veranda op veel verschillende manieren ‘optuigen’, voor nóg meer plezier en comfort. Deze accessoires en speciale voorzieningen zijn ontworpen om een integraal onderdeel te vormen van uw veranda. Denk aan:

 • Zonwering boven op of juist onder het glazen dak en aan de zijkanten (screens)
 • LED-verlichting met afstandsbediening
 • Terrasverwarming
 • Screens tussen de staanders
 • Gootlijsten in diverse stijlen
 • Mogelijkheid om tot 7m breedte te overspannen zonder middenstaander
 • Spie kozijn
 • diverse voor- en zijwanden, toe te passen al naar gelang de situatie van uw huis en tuin
 • vloer van hout of met tegels
 • Vaste zijwanden of (glas)schuifwanden

Hoe kan ik de veranda het beste verwarmen?

In sommige gevallen kan uw eigen loodgieter of verwarmingsspecialist de bestaande verwarming (vloerverwarming of centrale verwarming) door trekken naar de veranda. Zo niet, dan kunt u denken aan een gashaard, een open haard-kachel of elektrische heaters (stralingswarmte). Dat zijn prachtige oplossingen om uw veranda behaaglijk warm te krijgen, en ook nog eens erg leuke sfeermakers. 

Wie doet de voorbereidende werkzaamheden en de afwerking?

Afhankelijk van uw situatie kunnen er verschillende werkzaamheden nodig zijn vóór de bouw van een nieuwe veranda. Denk aan het afbreken van een bestaande veranda, het leggen van een goede fundering, eventueel metselwerk, en het doortrekken van de elektriciteit. Al deze werkzaamheden kunt u met een gerust hart overlaten aan de professionals van Mooieverandas.nl. Wij zijn als het ware uw veelzijdige aannemer, die het hele project coördineert en grotendeels met eigen mensen uitvoert.

En natuurlijk doen wij ook de afwerking, zoals het leggen van een mooie vloer en de overgang naar de buitenruimte. Zelfs het terras, eventuele wandelpaden en de tuin kunnen we – in samenwerking met onze collega’s van de hovenier-afdeling – piekfijn voor u opknappen. Zo kunnen wij u een écht totaalproject aanbieden, met dus één verantwoordelijke partij van start tot finish.

Al is dat natuurlijk niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen een deel zelf te doen. Of wellicht hebt u al een aannemer die u vertrouwt. In dat geval werken wij graag flexibel met u en/of uw aannemer samen. Vakmensen onder elkaar, dat gaat altijd goed.

Hoe houd ik mijn veranda koel in de zomer?

De eerste maatregel die wij nemen om al te sterke opwarming van de veranda te voorkomen, is kiezen voor zonwerende beglazing. Daarmee wordt het binnen in de veranda niet warmer dan buiten.

Daarnaast kunt u zorgen voor schaduw in de veranda met toepassing van zonwering, in de vorm van boven- en/of onderzonwering, screens, pergola zonwering en of zonneschermen. Niet geheel toevallig hebben wij daar ook verstand van. U vindt de prachtige zonweringsoplossingen van het topmerk Markilux op onze zustersite www.mooiezonwering.nl. Hoogwaardige zonwering die een leven lang meegaat. Er is enorm veel mogelijk, waarbij wij zorgen voor esthetische integratie met uw veranda.

Zijn er ook voordeliger zonweringoplossingen?

Als u niet (meteen) wilt investeren in luxe elektrische screens of zonneschermen, kunt u ook kiezen voor het iets voordeliger lamellendoek. Er zijn vier verschillende kleuren, exclusief vervaardigd voor Mooieverandas.nl. U kunt deze doeken per raam bestellen, met keuze uit een standaardversie en een versie met aluminiumstaafjes, voor een extra strak geheel. De doeken zijn alleen handmatig te bedienen.

Het dak van mijn bestaande veranda is aan vernieuwing toe. Doen jullie dit ook?

Jazeker, wij doen ook de renovatie van bestaande veranda’s. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Er zit een regenpijp tegen de muur waar de veranda moet komen. Wat nu?

Er zijn verschillende oplossingen. We kunnen de bestaande PVC pijp door het dak heen laten lopen, of we kunnen hem simpelweg boven het dak afzagen, waardoor de afwatering via het verandadak loopt. Bij veel va onze veranda’s is de afwatering – heel elegant – verwerkt in een van de hoeksteunen. U ziet er niets van

Mag ik op het dak van de veranda lopen?

Jazeker! Wij doen het zelf ook, tijdens de afwerking van de bovenzijde. De dakconstructie van een veranda kan 75 tot 90 kg per m² dragen. Toch adviseren wij om niet rechtstreeks op de platen te gaan staan. Als u echt op de veranda moet zijn, dan kunt u het beste een plank op de constructie leggen om het gewicht te verdelen.

Ik zie bij grotere veranda’s vaak een derde paal in het midden. Moet dat?

In principe moeten we bij veranda’s breder dan 400 cm in het midden een extra steun aanbrengen. Al zijn er ook wel alternatieve oplossingen. Als u een heel grote opening wilt, zonder steun, dan kunt u kiezen voor een extra versteviging in de goot, of een aanvullende verstevigingsbalk van 15 cm hoog. Dit kost wel iets extra.

Uit welke dakbedekking kan ik kiezen?

Standaard is de veranda voorzien van een 16 mm polycarbonaatdakbedekking in opaal (mat) of helder. Optioneel is een hittewerende plaat, die de temperatuur 8 tot 11 graden lager houdt. Een andere optie is de breedmazige heldere polycarbonaatplaat.

Veiligheidsglas
Een luxere optie voor de dakbedekking op uw veranda is veiligheidsglas – echt glas van 8mm of 10 mm dik. In onze showroom laten we u graag de verschillende mogelijkheden zien.

Welke eigenschappen heeft Polycarbonaat?

 • Extra stijve constructie door X-structuur
 • Bestendig tegen hoge temperaturen
 • Lichttransmissie helder 60% en opaal 40%
 • Licht in gewicht, dus makkelijk verwerkbaar
 • Beschikbaar met hittewerende werking

Is er geen risico op lekken langs de muur?

Wij zetten het muurprofiel met slagpluggen vast tegen een laag siliconenkit en een zogenaamde ‘compriband’. Vervolgens kitten we het aan de bovenzijde af met siliconenkit. Zo ontstaat een 100% waterdichte aansluiting. U krijgt hier ook garantie op. Mocht er ondanks onze zorgvuldige werkwijze binnen een jaar lekkage ontstaan, dan repareren wij dit gratis.

Kan een veranda ook vrijstaand?

Ja, dat kan. Een vrijstaande veranda wijkt weinig af van een standaard veranda. Er komen alleen wat extra staanders bij, zoels een staander voor het creëren van een ‘muur’, en U- profielen om de horizontale staander te verbinden met de verticale balken. Wij adviseren wel om extra fundering te leggen, waarbij we vaak een voetanker gebruiken.

De vrijstaande veranda wordt vaak gecombineerd met aluminium wanden om snel en makkelijk een comfortabele zithoek te creëren de tuin. Door de hoge voorkant, behoudt u ideaal zicht over de tuin.

Raden jullie sfeerverlichting aan in de veranda?

Ja, absoluut! Sfeerverlichting maakt de veranda af en bij schemering of in de avond geeft dit een prachtig effect. Neem wel meteen de sfeerverlichting mee bij het ontwerpen van de veranda. Het is een relatief kleine investering en achteraf sfeerverlichting aanbrengen is niet mogelijk. Wij werken uitsluitend met LED verlichting, duurzaam, dimbaar en met afstandsbediening.  

Wat is het verschil tussen een veranda en een tuinkamer?

In principe heeft een veranda minimaal één geheel open wand. Een tuinkamer is volledig dicht, met aan de zijkanten aluminium kozijnen met glazen wanden, en aan de voorzijde een glasschuifwand, een schuifpui of een dubbele deur

Waarom zou ik kiezen voor een glasschuifwandsysteem?

 • Vergroting van uw leefruimte
 • Prachtig vrij uitzicht over uw tuin
 • Bescherming tegen wind en regen onder uw veranda
 • Zeer lage drempel
 • Uniek paalprofiel voor robuuste en degelijke uitstraling
 • Een doorlopende ventilatie door overlappende glaspanelen
 • Gehard 8 mm glas
 • Extra bescherming tegen vervelende insecten
 • Snelle en eenvoudige montage
 • Zeer flexibele schuifmogelijkheden
 • Vele variaties, naar uw persoonlijke wensen

Waarom zou ik in zee gaan met uw bedrijf?

Mooieverandas.nl klinkt misschien hip en trendy, maar dat komt alleen omdat wij met onze tijd meegaan. Deze website is (net als mooiezonwering.nl) een van de online ‘vestigingen’ van Van Beem Buitenleven, een familiebedrijf dat al sinds 1902 is gevestigd aan de IJweg 177 in Zwanenburg. Wij gaan voor de langetermijn relatie met onze klanten, en dat werpt zijn vruchten af. Inmiddels staat in ons bedrijf de zesde generatie aan het roer en daar zijn wij erg trots op. Wij gaan er dan ook van uit dat wij onze klanten nog generaties lang mogen blijven bedienen.

Waarom een veranda van Mooieverandas.nl?

We geven u graag de voordelen van onze veranda’s op een rijtje:

 • Goothoogte van 14 cm, geen zicht op de kopse kant van de dakplaten
 • Standaard gootvlak 3mm dik aluminium (voor extra stabiliteit )
 • Aluminium afdeklijsten zowel op beide zijkanten als op het dak
 • Kliklijsten standaard voorzien van rubbers, geen kans op doorbuiging dakplaten
 • Mogelijkheid voor GIGA goot, voor grote overspanning op slechts 2 staanders
 • Tussenliggers en zijliggers van zwaardere kwaliteit
 • RAL 7016 Antraciet structuurlak zonder meerprijs
 • Standaard geïntrigeerde regenwaterafvoer in de staanders
 • Duits kwaliteitsproduct, statische berekening voor iedere veranda
 • Professionele en persoonlijke begeleiding

Eerlijk en oprecht advies

Wilt u meer informatie of kunnen we u nog ergens mee helpen? Of u nu voor ons kiest of voor een andere leverancier, wij delen graag onze jarenlange ervaring als maatwerkspecialist met u. Zo heeft u straks onbezorgd jarenlang plezier van uw veranda of tuinkamer. U bent van harte welkom in onze showroom, de grootste vier seizoenen showroom van Nederland, om alle opties te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.
Wilt u er zeker van zijn dat een maatwerkspecialist u te woord kan staan? Bel ons dan even van tevoren om een afspraak te maken. Wij kunnen uiteraard ook bij u langskomen voor een vrijblijvende adviesafspraak, ook in de avonduren of in het weekend. Wij staan graag 24/7 voor u klaar!

Echt waar; uw veranda kunt u aanraken bij ons!