Overkapping Rotterdam

Indien u op zoek bent naar een mooie overkapping voor uw tuin in Rotterdam en omstreken bent u bij Mooieverandas.nl op de perfecte plek. Bij een overkapping Mooieverandas.nl gaat u voor kwaliteit, ons team van specialisten zorgt er voor dat uw overkapping op maat wordt gemaakt zodat het aan al uw wensen zal voldoen. Bovendien zal ons montageteam de overkapping bij u thuis in Rotterdam langs brengen en monteren, op deze manier hoeft u zelf weinig of niets meer te regelen zodat u kunt genieten van uw nieuwe op maat gemaakte overkapping.

Houten overkapping in Rotterdam

Veel van de overkappingen die we bij mooieverandas.nl op maat maken worden gemaakt van aluminium. Het is echter ook zeker mogelijk om de keuze te maken voor een houten overkapping, wat overigens geweldig past bij zowel een klassieke woning als een moderne woning. Met een houten overkapping creëert u een landelijke en rustgevende sfeer in uw tuin en in uw woning, wat perfect past bij een klassieke woning.
De overkapping kan als aanbouw gemonteerd worden, of u kunt er voor kiezen om een vrijstaande overkapping te laten monteren. Een vrijstaande overkapping kunt u laten monteren indien er bijvoorbeeld geen plaats is aan uw woning, of simpelweg als er achter in de tuin een mooiere plek voor is. U heeft vrije keuze, het wordt natuurlijk uw overkapping en vanzelfsprekend vinden we bij Mooieverandas.nl dat u hier nog jarenlang van kunt genieten, dan hoort het dus ook perfect aan te sluiten op uw persoonlijke wensen.
Heeft u geen idee welke overkapping u wilt nemen of waar deze in de tuin gemonteerd zou kunnen worden? U kunt vrijblijvend een adviesgesprek bij u thuis aanvragen. Eén van onze specialisten komt dan bij u thuis langs om de mogelijkheden door te spreken, op deze manier heeft de specialist ook een goed beeld van uw huis en tuin zodat u zo goed mogelijk geadviseerd kunt worden.

Overkapping maken in Rotterdam

Bij een overkapping van Mooieverandas.nl kunt u verscheidene aanvullende opties kiezen om optimaal te kunnen genieten van uw overkapping. Een overkapping kan snel warm worden als de zon er op staat, het kan daarom interessant zijn om aanvullende zonwering te laten monteren in uw overkapping. Zo kunt u met een enkele druk op de knop de zonwering activeren, u heeft dus zelf de keuze om de zonwering te gebruiken of niet.
U kunt er ook voor kiezen om echt optimaal van de zon te kunnen genieten, dit doet u door middel van een schuifdak. Hiermee kunt u er voor kiezen om met minder weer het dak dicht te houden maar alsnog te kunnen genieten van uw overkapping. Zodra de zon tevoorschijn komt kunt u het dak open doen zodat u van de zon kunt genieten. Zo zijn er nog verscheidene andere aanvullende opties voor uw overkapping.

Een overkapping zonder vergunning?

Wilt u heel graag een overkapping, maar heeft u totaal geen zin om hier een vergunning voor aan te vragen? Gelukkig hoeft dit in de meeste gevallen ook niet, als uw overkapping aan de volgende eisen voldoet hoeft u hiervoor geen vergunning aan te vragen:
Als aanbouw:

  • Maximaal 4 meter hoog
  • Maximaal 0,3 meter boven de eerste verdieping
  • Niet hoger dan het gebouw waar u tegenaan bouwt
  • Geen andere buitenruimte wat niet op de begane grond gevestigd is

Vrijstaande overkapping:

  • Maximaal 3 meter hoog
  • Totale oppervlakte bijbehorende bouwwerken niet meer dan 30 vierkante meter
  • Binnen 1 meter van een naburig erf mag u voor maximaal 10 vierkante meter bebouwen
  • U mag de overkapping niet gebruiken als woonkamer, slaapkamer, keuken en dergelijke. Wel als tuinhuis, garage, hobbyruimte etc.
  • De overkapping staat minimaal 1 meter van een openbaar toegankelijk gebied af


WordPress Themes
Logo