Creëer uw serre of veranda met schuifdak
met de Markilux Pergola terrasoverkapping

Pergola met schuifdak, een extra kamer in uw tuin.

Een ‘pergola met schuifdak’, dat is misschien wel de beste beschrijving van het Markilux Pergola zonnescherm. De ideale zonwering en terrasoverkapping voor wie bij extreme hitte of regen lekker beschut op zijn terras wil zitten, maar wel met de mogelijkheid om – met het gemotoriseerde schuifdak geopend – ook te genieten van een stralend blauwe lucht.

Pergola of veranda met schuifdak

Dit zonnescherm is aan de ene kant aan de gevel bevestigd, terwijl het aan de andere kant steunt op twee stevige staanders. Aan de zijkanten loopt het doek soepel door een speciale rail, zodat het altijd mooi strak staat en de wind er geen vat op heeft. Met andere woorden: het Markilux Pergola uitrolbare zonnescherm is de perfecte oplossing als semipermanent dak boven uw terras. En met dit op afstand bedienbare scherm in combinatie met zijwanden creëert u als het ware een complete serre of veranda met elektrisch schuifdak.

Gesloten veranda met open dak?

Hoe u het Pergola schuifdak precies toepast, hangt helemaal af van uw situatie. Sommige huizen hebben al winddichte wanden aan weerszijden van het terras. In combinatie met het hermetisch afgesloten schuifdak ontstaat zo een terras dat alleen aan de tuinzijde nog open is. Hebt u geen wanden links en rechts, dan kunt u die eventueel creëren met houten windschermen, glazen wanden of zelfs uitrolbare zijschermen. In overleg met u maken wij de gewenste configuratie graag voor u op maat.

Compleet afgesloten terras met schuifdak

Met gevel, zijwanden en dakscherm is uw veranda of serre met schuifdak al bijna compleet. Ook aan de voorzijde kunt u desgewenst een afsluiting creëren, met behulp van een verticaal uitrolbare ‘volant’ die u beschermt tegen laaghangende zon en tevens privacy biedt.

Pergola met schuifdak… of home cinema?

Sommige van onze klanten hebben het helemaal voor elkaar. Ze plaatsten het Markilux Pergola zonnescherm met aan de voorzijde een volant van effen witte stof, zodat ze er met een videoprojector films of voetbalwedstrijden op kunnen vertonen! Lekker buiten op het terras genieten van een drankje, een hapje en goed gezelschap in je eigen thuisbioscoop.

Echt waar; uw veranda kunt u aanraken bij ons!