Veranda met zonnepanelen…
Een solar veranda verdient zichzelf terug!

Een veranda met zonnepanelen vraagt meer investering bij de aanschaf. Daar staat tegenover dat een solar veranda zichzelf terugverdient met gratis elektriciteit. De terugverdientijd van een veranda met zonnepanelen hangt af van de precieze uitvoering, de keuze van de materialen, het dakoppervlak en de bezonning. Wij doen er in ieder geval alles aan om het rendement van uw eigen ‘elektriciteitscentrale’ te optimaliseren.

Verandadak met zonnepanelen

Op de foto’s ziet u al dat de speciale transparante zonnepanelen minder licht en dus minder warmte doorlaten dan een gewoon transparant verandadak. Afhankelijk van de gekozen panelen is de schaduwwerking 30 tot 70%. De ervaring wijst uit dat een ‘solar’ zonneplafond de traditionele zonwering – bijna onmisbaar bij een gewone glazen veranda op het Zuiden – overbodig maakt. Dus die kunt u alvast besparen.

Solar dakplaten vervangen het verandadak

Een andere besparing is gelegen in het feit dat de transparante panelen met zonnecellen niet óp het dak komen, maar in plaats van het dak. Ze zijn wel kostbaarder dan standaard glazen of polycarbonaat dakelementen, maar zoals gezegd verdient u die meerprijs terug in het gebruik.

Uw elektrische auto opladen met zonne-energie

Steeds meer mensen met een elektrische auto laten een carport met zonnepanelen plaatsen, voorzien van een laadpaal. Onder zo’n carport staat hun elektrische auto droog en schoon, terwijl de zonnepanelen zorgen voor het gratis herladen van de autobatterijen. Het is zelfs mogelijk uw elektrische auto te gebruiken als energiebron voor energiezuinige veranda- of tuinverlichting, zodat u ook ’s avonds nog geniet van het voordeel van gratis zonnestroom.

Samenwerking met specialisten in zonnepaneel-daken

Mooieverandas.nl is specialist in het bouwen van aluminium en houten veranda’s. Voor de zonnedaken werken wij samen met een échte specialist, die zorgt dat het elektrotechnische gedeelte allemaal perfect in orde is en veilig wordt afgemonteerd.

Wilt u een veranda met zonnedak?

Voor meer informatie over onze ‘solar’ veranda’s en carports kunt u altijd contact met ons opnemen, of simpelweg eens langs komen in onze showroom, waar we enkele veranda’s met zonnepanelen hebben staan. Het eerste verandadak met zonnepanelen komt u al tegen op onze parkeerplaats! Of download onze brochure. Voorbeelden van zonnedak-veranda’s vindt u vanaf pagina 88.

WordPress Themes
Logo