Carport met zonnepanelen

Niet alleen voor elektrische auto’s!

 

Een carport met zonnepanelen is dé oplossing voor mensen die graag hun eigen zonne-energie willen opwekken, maar die niet per se zonnepanelen op hun huis willen installeren. Wij zien vaak carports met zonnepanelen bij mensen van wie het ‘vaste’ dak een slechte bezonning heeft, of bij huizen met klassieke (rieten) daken waar zonnepanelen het beeld zouden verstoren. Een ‘solar carport’ is dan een prima alternatief, ook al omdat het vaak een vrijstaand, modern en open gebouwtje is, dat juist door het contrast de klassieke woning extra cachet geeft.

Waarop letten bij zonne-energie carport?

Er zijn verschillende soorten carports, met platte daken, schuine daken en ronde daken. Soms vereist de welstandscommissie dat de carport helemaal lost staat, soms mag de overkapping ook aan het huis vast gebouwd worden. We trappen misschien een open deur in, maar bij de bouw van een carport met zonnepanelen is een goede bezonning het allereerste criterium waaraan het gebouw moet voldoen. U plaatst de carport in een open ruimte met het dakoppervlak liefst op het zuiden gericht. Een schuin dak carport heeft de voorkeur, omdat de zon daar loodrecht op schijnt.

Verstand van carport met zonnepanelen techniek

Mooieverandas.nl zijn specialisten in het bouwen van veranda’s en carports. Als wij een carport met zonnepanelen bouwen, werken we samen met een gespecialiseerde leverancier van solar-techniek. Zelfs als ons eigen team de montage verzorgt, gebeurt het aansluiten en in werking stellen van uw carport annex zonne-energiecentrale altijd door of onder supervisie van een gespecialiseerde elektricien. Ieder zijn vak!

Wat laadt úw carport op?

De meest voor de hand liggende toepassing van een carport met zonnecellen is natuurlijk het carport als laadstation voor een elektrische auto. Eventueel met een zogenaamde ‘home battery’ als buffer. Al kunt u de door uw carport opgewekte zonne-energie natuurlijk ook gewoon terug leveren aan het net, om op die manier de investering in uw solar carport terug te verdienen. Vanzelfsprekend kunnen wij uw carport voorzien van alle benodigde accessoires, zoals een laadpaal, LED-verlichting en elektrisch uitrolbare zonneschermen waarmee u uw auto extra schaduw kunt bieden.

Maak kennis met onze solar-opties

Inmiddels hebben wij ruime ervaring met het plaatsen en installeren van carports en veranda’s met zonnedaken. U kunt een aantal voorbeelden hiervan bewonderen in onze showroom. Sterker, er staat een en vóór ons pand, op het publieke parkeerterrein. Wilt u een afspraak maken voor overleg of gewoon direct wat vragen stellen? Bel dan voor direct contact met onze solar-specialist, telefoon 020-497 4662.

WordPress Themes
Logo